entah

selalunya aku banyak cakap. tapi sejak bermenjak ini aku lebih gemar menyimpan kata mengunci mulut memaku lidah duduk diam-diam. entah. aku rasa dunia mula berubah. atau aku yang ketinggalan amat? entah. benar entah aku tidak tahu. dari menyakitkan hati manusia-manusia tersayang di sekeliling aku, aku lebih gemar menyimpan saja dalam hati ini. tak akan parah mungkin. entah.

heh.
tiba-tiba rasa muak.
loya-loya.
nak muntah.
oh, saya bukan mengandung.
dan ini bukan iklan racun serangga.
ini simptom gastrik.

aku belum makan rupanya.

40 comments:

arque said...

jom makan.kau belanje. ;P

faridLO said...

kesian..lapo eh..ok la lapo..jgn sampai gastrik sudaa..

g makan.

{lumut} said...

weh jgn lpe makan.
jom same2 diam.itu yg terbaik.

Ir Takamine Kyomaro said...

lorr nape xmkn?pisng ka ad...hahaha

oranglidi said...

pose la plak.

sharamli said...

cpt g mkn nuh

caluk@cencaluk said...

gastrik yer boleh geng dgn aku ha ha

Nabil Fizri said...

lenyek perut lu

pisey said...

to arque

jom.
banyak duit kot ni.
tapi jap eh,

(lari2 anak dengan comel ke loker cari tin biskut yang penuh dengan syiling)

pisey said...

to farid

mana?
mana k ep si?

maaANAAAAA???

ugh.
stress tak jumpa.
gastrik balik.

pisey said...

to cik mut2.

shinchan kata,
"diam3.diam3.diam3"
haha.

bila kau balik eh?
nak pau suh belanja.
kekeke.

pisey said...

to takamine.

haha.
sengal.

nak makan tak?
nah siku.
pisang siku nama dia.

pisey said...

to oranglidi.

waaah.
mak napak kau mana?
aku nak masuk meminang.

haha.
kau puasa sunat isnin eh?

huk2.
aku 'cuti'

pisey said...

to sharamli.

jaangan suruh aku makan lagi!
dah banyak gila aku makan ni.
hah.

jam 2suku ngap nasik dengan sayur dengan ikan tapi tak lalu makan jadi aku makan laju2 sumbat dan kendian enjoy minum susu pekat ais padahal kelas 230.

jam 5suku kalut2 makan bihun pama pulak padahal kelas 530.

jam 7suku makan chicken chop 5ringgit kalut2 juga sampai tumpah thousand island kat lantai.padahal kelas 730.

n here i am duk pikir nak muntah balek segala yang aku makan tadi.aku rasa pening semacam.

mual.
ish.
bukan mengandung!

pisey said...

to caluk.

wah.
lama xnampak kau.
haha.

rindu nak makan cencaluk.
aha.

kita memang sama geng.
spesis makanan.

kah3
cuma aku comel kuning.
oke?

pisey said...

to fizri?!

wak lu.
taw aa perut wa comel.
pehal nak lenyek2.
isk.

pisang penyek?

seroja jingga said...

mu nih
gi makey lo
peghut mu kosong tuh

diey diey (diam diam)
memey baguh!

pisey said...

to kak jingga.

haha.
dah kenyang amat ni.
serius rasa nak mun**h

agh!
tertekan bebenar belajar hari ini.
hah.

letih.
pening.
jom mandi!

dan tidur.
haha.

peja said...

g ah make ...pok cik big plate nunggu tuh...

siap dok lambai2 agi...haha

Aku Beskot™ said...

byk lg cara yg bley ko praktikan kalo nk diet!!
ko bley amalkn lari setempat 20 minit sehari..
kekeke..

Ries Lee said...

perut masuk angin tu...
pi buang angin cepat!

siggplus said...

nanti dah tau anak jantina apa bgtau aku tau, aku nak cari baju baby utk anak kau nnt..heh

pisey said...

to peja.

seram oke kalu pokcik tu duk lambai2 gitu kakku.

wakakak.

pisey said...

to beskot.

tu cara kau diet ke?
haha.

aku tak diet ah.
just malas nak makan.
tapi ekceli nak makan macam2.

homsik kut.
ah.
nak jerit kuat2.

'aaaaaayahh!!!adek nak balek.."

pisey said...

to ries.

jap2.
mana kau?

'proottt..'

kah3

pisey said...

to siggplus.

anak laki kot.
aku nak anak laki sekarang ni.
tapi dapat anak pumpan pon oke gak.
ah.

tak kesah.
kau beli je baju untuk 2-2.
anak kembar rasanya.

gilak.
dah nak jadi keibuan ni.

fitriah said...

sila pergi makan. ;p

miSs siv said...

makan diam2!
eh jgn lupe belanje aku~
=p

Fatt Chin Choy said...

ko ni laser ker apa?
kekeke

laser2 pun kena rehat... panasssss

chokio_nia said...

patot ar lame tak nmpk ko dah..berdiam diri penye..heh

mkn la weh..mkn bagus ntok sihat..pastu ko de tenaga nak sembur org..tade ah diam je..huhu

oranglidi said...

mak wa dh mninggal.

pose isnin kamis je la.

i am visitor said...

cheeeeeee

ad3ck said...

Tu namanya naik satu tahap fasa kematangan ;)

pisey said...

to fitriah

nak gi bekfes jap lg!

pisey said...

to mis siv

haha.
kau nak makan apa?

pisey said...

to fatt

hahah.
aku pisang!

pisey said...

to nia.

bising ni!!
memberontak malas setadi

pisey said...

to oranglidi.

maaf.
=)

kita sama.

pisey said...

to visitor.

cheeeese??

aha.

pisey said...

to adeck.

huhu.
i think so.
=)

trimas.