Tak cukup nafas

In not more than a week, I need to be home. The home. The one packed with all dosages of feeling good and comfy. The place where all good food live and grow together with the stomach. Or else I'm gonna die eating all these fake atmosphere.

I could vomit anytime; and die young.

Ini aku catat minggu lepas. Seriously memang betul tak cukup nafas. Kadang-kadang bukan kita tak cukup tabah nak hadap semua. Cuma bila berada dalam surrounding yang penuh dengan aura negatif, atau bukan dari jenis yang sedap untuk deria kita terima, penat juga lama-lama tak ada yang perasan untuk dilayan molek.

Gila penat rupanya drive sendiri balik rumah Rabu lepas. Perasaan bawa kereta sendiri dari Bandar Baru Bangi ke Pengkalan Chepa aku tak tahu nak describe macam mana. Lenguh lain macam. Tapi sebab otak setting 'nak balik, nak balik' sampai juga lah dengan selamat setelah menempuh pelbagai cabaran dan halangan terjun lubang, jalan berbukit-bukau, lambai tangan kat monyet main tepi jalan, lintas lori balak, kenyit-kenyit mata kat bas dua tingkat minta bagi laluan dan sebagainya.

On the way tu ada lah mencarut sikit-sikit. Selebihnya duk doa baik-baik bagi selamat sampai. Dan kesayangan saya pun tak meragam tersedu-sedan atau apa-apalah waktu perjalanan tu. Baik betul dia behave. Yang kelakar entah macam mana penutup signal sebelah kanan bahagian depan tu tercabut. Tinggal mentol je. Terjatuh tinggal kat mana entah. Mungkin aku ditakdirkan untuk jadi pemandu kereta rally. Pesen tak endah lubang main terjah terjun je. Tapi rasanya jadi navigator tu gajinya lebih mahal.

But most of all; greatest, biggest and lots of thanks to Him, I'm home-d (; Tak boleh nak describe perasaan suka ni tahap macam mana seronok boleh tidur dan makan suka hati. Suka sangat.

I mean, sangat-sangat!

4 comments:

Busuk tak ingat said...

Awak dah cuti sem ke?

told la hejauw said...

hahahha....nasib tayar xtanggal...

miya said...

haha. saya pernah drive jerteh ke kl. lawak ohhh! fes tyme kan. so penat tak terase. more kepada excited! :D


selamat duk umah kak!

Pisey said...

busuk
dah!

hijau
haha. tahu takpe. risau2.

miya
peh. katang tu jerteh kl. hoho. tapi jalan ganu lawa lagi highway. ke lalu jalan mana?

tenkiu2. jangan jeles (;