Power betul diorang tunjuk aksi


Kalau orang tanya apa stance aku, aku jawab aku manusia. Ada agama yang aku pegang. Ada Tuhan yang aku sanjung. Ada orang yang aku sayang. Ada akal untuk berfikir. Ada hati yang boleh merasa. Ada semangat kemanusian yang aku percaya wujud.

Sakit mental kalau aku tak menangis tengok video ni.

5 comments:

syazana said...

saya pun nangis.
rusuhan bukan ka perlu ada bawak senjata? tapi depa jalan secara damai kot. tak pukul sapa2 pun.
kata polis tak lawan, tapi kenapa ada pakcik2 makcik2, perempuan mengandung pun disepakterajang?
sampai, ada yang meninggal dunia?

jawab la di akhirat wahai puak2 zalim.

wallahualam..

miya said...

:( tak faham. kenapa semua nak huru hara? sedih!

Pisey said...

nanananana
Penat lah. Kita bukan nak apa sangat pun. Benda yang kita boleh tahu sendiri pun depa dah tak jujur. Yang belakang tabir bawah katil di balik langsir pe cer? Haih.

miyaaa
Sedih. Betul. Tak tahu mana kepala ekor dah. Kefahaman tak sama tapi putarbelit konon tahu. Jangan jaja agama sudah untuk kepentingan diri yang penuh cela.

dysnomia erys said...

time for a change.
:)

Pisey said...

dysnomia erys
Indeed. For rakyat, kita cuma nak changes for the better environment. Sikit punya perubahan pun takpe. Asal molek sikit dari yang sedia teruk. Penat nak hadap lama-lama. Kalau mampu diubah apa salahnya.