mengisi perut dengan suapan kemahuan orang lain takkan bagi kau kenyang dan puas

aku fikir perkara macam ni takkan ganggu aku banyak, aku silap. manusia takkan boleh lari dari masalah. contohnya kau mengidam nak makan mempelam muda, dibaginya kuinin. keduanya rasa serupa - tapi feelnya beza. it won't stuff you full with satisfaction.

aku cuba putarkan bilah kipas pada arah berbeza. masih di satah sama, tapi tidak menjadi apa2. because it's build to turn in the other direction.

long and hunger for the taste - yet you don't know which would give you the reliable ones yang akan stay and hold on to you until the very last; till the end.

pandang kiri kanan atas bawah, aku tatapkan mata dengan pemandangan orang ramai memenuhi lapangan mencuri pandang warna2 belon panas dan glider yang memenuhi ruang udara pagi tadi. aku tak cukup tidur; kesepetan nyata yang terserlah tak dapat dibuang pandang walau dengan selipar jepun kuning aku.

seharian tidur setelah penat mencuci mata pun tidak dapat bersihkan sarat otak aku dengan beban2 realiti. dan aku benci untuk anggapkan kelegaaan yang aku dapat itu hanyalah penyelesaian yang aku peroleh dari mimpi petang tadi.

i need the dose of happiness, please?

13 comments:

chokio_nia said...

aku tak penah bg ko kebahagiaan ke sayang??

penaberkala said...

i need too,hak3

lamo tak mari sini
sihat cik pisey?

siggplus said...

seronoknye tengok belon panas

siv said...

muvee.

jom?

jo said...

haaa...dating dekat putrajaya ke? sambil layan belon panas.
hehehe..

mamai said...

suruh dia suap sendiri la

Afzainizam said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

acap said...

kau mengandung ke?
tahniah!

hans said...

kenapakah?

azzaliena suziantie said...

awat2?

zahirlunatik said...

pergi dengar lagu jejaka idaman by raja ema

confirm x kusut!

si gila said...

masih perlu?

Miss ... said...

haish happy ko kena adakan sendiri weh..idop klu x appy..appy2 kan je..sbb klu murung pun x dpt pe kecuali sedihh..