Sebab Dia Maha Mengetahui

Tuhan takkan tanya u'ol makan nasi warna apa. Dia akan tanya halal atau tak. Tuhan takkan tanya parent u'ol kerja apa. Dia akan tanya parent u'ol didik baik-baik tak kasi fahaman agama dari kecik. Tuhan takkan tanya harini u'ol pergi pasar pakai high feel berapa inci. Dia akan tanya apa ibadah u'ol sepanjang hidup. Tuhan takkan tanya u'ol main dota sampai tahap mana. Dia akan tanya u'ol sempurnakan tidak rukun iman dan rukun Islam dengan baik.

Sebenarnya, Tuhan ni Dia tak perlu tanya banyak pun kat u'ols and i'ols semua. Dia dah memang sedia tahu sendiri.

Tak ke rasa appreciated ada yang ambil tahu everything pasal kita? Huh. Lagi nak merungut itu ini.

Pap! Tak tahu malu punya orang.

3 comments:

oranglidi said...

peringatan yg mnyedarkan..

ama said...

Heh. Ye tuhan ambil tahu pasal kita

Pisey said...

oranglidi
kita selalu buat2 tak sedar juge. huhu.

ama
(; He never leave us alone. and when he Did, tu adalah perkara paling buruk boleh berlaku.