all my life

tiba2 aku fikir mahu saja penuhkan penulisan gaya short dan simple. tapi hidup aku bukannya semudah itu seringkas itu dan tidak mahu juga ia sependek itu. akan ada juga turun naiknya, gaya kuak lentang yang perlu dilaksanakan dan sebagainya.

bernafas dalam ruang imaginasi benar2 menyeronokkan bilamana realiti tidak terjadi mengikut flow yang diharapkan. sebaliknya, bilamana berseronok tenang dalam dunia yang selesa otak akan sengal2 berfikir yang buruk2 akibat pula.

punya kemahuan, punya harapan, punya mimpi2 indah menyelit sama. bermahu itu ini, berharap itu ini, bermimpi itu ini. berhidup bukan senang macam main tunjuk2 saja. kejap itu kejap ini, heh. belajarlah buat keputusan.

aku tahu di kehidupan ini, Tuhan begitu tersangat baik pada aku. even at times aku ada melupakan keberadaan diri, Dia masih setia. mendengar segala apa yang aku membebel tanda protes hingga ke sekecil hal.

sepanjang hidup, sudah banyak perkara yang aku pelajari. with regrets or not, aku tahu apa yang aku perlu lakukan ialah meneruskan perjuangan yang telah dimulakan dengan proses meniarap, berlutut, bertatih, berjalan, berlari ini.

akan ada ketikanya aku berhenti seketika menahan lelah tercungap2 cuba mencuri oksigen serakus mungkin. kendian memecut jauh mendaki bukit macam miley contohnya. ya, aku mahu itu.

jadi, kena belajar main gitar dulu lah kan?
keh3

28 comments:

Cik Biol said...

hehe sile2 blaja men gitar best ooo hahaha

panggiL guA siv. said...

belaja dgn aku!
jom.

Anonymous said...

Ya, aku tahu apa perasaan tu :)

Bilamana Dia selalu sahaja ada, tak pernah bosan, tak pernah berpaling dari kita.

aku cinta Dia juga.

Luna :)

Ries Lee said...

aku minat nak belaja main gitar ironinya aku takkan jadi mcm man kidal walaupun aku kidal.

acap said...

kau jadi mcm miley
ak janji ak minat kau.
JANJI.

Dak Wan said...

Aduyai? Main gitar boleh dapat calon ke? hehehe

oranglidi said...

"bernafas dalam ruang imaginasi benar2 menyeronokkan bilamana realiti tidak terjadi mengikut flow yang diharapkan. sebaliknya, bilamana berseronok tenang dalam dunia yang selesa otak akan sengal2 berfikir yang buruk2 akibat pula."

-GILA.. MANA DAPAT AYAT NI? BEST

nursarah said...

ayat besh!

~0~ said...

layan lagi foo fighter best gak nie...

.millalara. said...

sekolah kehidupan tiada endingnya ohh ;)

kawie2020 said...

main gitar memang best.. yg dengar pun rasa best gak

sharamli said...

xbaek weh mencuri..0ksigen plk tu..

penaberkala said...

nasib baik oksigen tuh free

seKut taWar said...

waa..tepuk2...gracias!

pisey said...

to cikbiol.

bes apa.sakit tgn.

pisey said...

to siv.

taknak.ko dh terer kan?ak mntah2 kaw2 ni.agh.

pisey said...

to cik luna.

seronok bukan?
hu.

terkesan di entri kamu itu tempoh hari.tentang Dia.

pisey said...

to encik ries.

woah,kau kidal?
ehem.

pisey said...

to acap.

itu baru miley.

kalau jadi megan fox apa jadi?
hahaha.

pisey said...

to dak wan.

haha.
boleh!

pisey said...

to oranglidi.

dari ceruk minda gua.
keh3

pisey said...

to sarah.

=)

pisey said...

to 0.

sangat best;
=)

pisey said...

to milla.

true true true!
(nada ipin kat disney)

pisey said...

to kawie.

agh!!
tak tahan dah.

nak giiitaaar.

pisey said...

to sha.

im sorry.tak tertahan.terpaksa.lemas sudah.isk.

pisey said...

to nuar.

bimbey jugop kalu keno caj.hehe.

pisey said...

to peja.

hoho.bakpo tepuk abe?
welkam.