aku -

ini bukan lagi cerita kedai kopi. bukan abjad2 picisan yang bisa ditolak ditarik ke tepi kiri kanan ataupun diterbangkan ke atas dan ke bawah. lima huruf - hidup.

langit yang dulunya bagaikan tempat berteduh sedia bermanja di mana saja bagaikan punya amarah tersimpan. dentuman guruh dan kilat yang menyalakan alam selaku bukti butiran2 mutiara jatuh menjunam ke lantai bumi - sebelumnya singgah pada seorang aku.

dahan ini. hanya ia tempat utuh aku pegangkan apa yang masih menjadi kepercayaan dalam2. to hold onto something you believe this long; ain't that easy.
-------------------------------------------------------

i bet malam nanti pulang2 terus bum2 sampai ke malam esok semula. tekanan samadengan tidurdalamtekananmalasbangun. hafal lah - nanti exam cikgu tanya.

toyol mana curi duit aku woi? dahla duit2 kertas kepingan not 50 baru yang masih ada bauduitsedap tu. bangang.
---------------------------
ah, lapar.
sarung sweater, capai selipar jepun dan berlari2 comel redah hujan cepat2 pergi order nasi bujang.

demam pun demam lah. leh manja2 ngan roomate2. contohnya main gesel2 dan suap-menyuap. heh. jangan diorang yang demam sudah.

15 comments:

.siv. said...

demam?
makan ubat la syg.

told la hejauw said...

ko demam eh?? meh cni ak jage ko..tip top lynan ak bgi haha..

oranglidi said...

duit hilang? kureng asam pencuri..

bias® said...

gesel-gesel? kau kucing ke?

(^o^) myjuliana said...

adek, duit ilang??

pisey said...

to siv.

tak demam pun.aku harap je aku demam.haha.

pisey said...

to hijau.

haha.baiknya dia.ish2.tapi belum demam seyh.padahal dah kena hujan je semalam.musykil aku.

pisey said...

to oranglidi.

musykil gak.aku taruk duit dalam tin muzik comel2 je terselit celah2 ratusan ribuan syiling.

agh.
duit tu orang baru bayar hutang ansuran2 kat aku.that's why aku asingkan.

pisey said...

to encik bias.

berharap juga nak jadi kucing.lagi2 gebu2.ah,malu juga nak berbogel tapi.hahahaa.

pisey said...

to kakjulie.

ha'ah.aha.blur sebab tak ada guna pun duit baru tu.heheh.2not 50 je.tapi banyak la tu.simpan dalam loker.

ada wishlist yang saya jimatkan2 diri nak beli on feb nanti.eh,esok la feb.

hagh!macam semua tu jadi malas beli n nak bantai nasik set hari2 dengan air kosong.

huhu.

oranglidi said...

ooooooooooooo

fitriah said...

p mam ubat ;p

siggplus said...

apsal lu slalu tak sihat?

lu dulu slalu ponteng mkn antibiotik ke?

Firol said...

terus cari ubat...

hans said...

loh demam ker?
sila makan panadol dan tidur tidak berkipas dan berselimut tebal


maaflah kalau lari topik tapi nak minta tolong kamu vote entry saya yang bernombor 19 di blog www.denaihati.com

lebih mudah nak faham sila click entry ini dan harap sudilah vote entry no 19 saya tu..

terima kasih yer n promotelah dkt member2 sama suruh vote entry saya