frinjan 7.0 dalam basahan hujan;







tadi dah uplod banyak gambar. lepas tu delete. tak mahu lebihkan kontroversi mana2 pihak (konon). macam2 gua beraktiviti di malam itu.

seperti minum teh ais di tepi tangga, makan roti dengan lahap kerna perut lapar, memborong buku2 rm1 each, baju2 rm10 each, rembat segala zine yang ada seperti gudanggaram dan fragranfrantik, buku2 puisi untuk minda gua, menonton gelagat manusia yang menari dalam hujan (rupanya geng paradoks),

snap itu ini, melompat bersama rakan2 penjiwa di tepi kolam, hentak2 kaki bila melodi berdentam dentum, aktiviti sakit kaki kerana lenguh, berlawan dengan raksasa dalam perut yang menggunakan pisau untuk melukakan gua sampai gastrik kritikal, mengamati wajah encik pp yang bersama gadis cintanya yang turut mempersembahkan puisi2 beliau, mendengar lunak suara cik fazleena, bergelak tawa comel2 gaya brutal bukan gaya lucah,

menghayati indahnya bahasa dengan bait2 yang tersusun, mencuci mata mengadap cik ili menyanyi, menghangguk2 tatkala carburetor dung membuat persembahan, mengujakan wajah senyum2 menyaksikan band keladak yang ada member gua (kasi semangat kononnya padahal nak kacau), melihat nurul izzah bersajak secara langsung dengan jarak 1.73m, tersenyum2 jeles tengok pasangan sweet encik tri dan puan fynn ke sana ke mari dan membuat persembahan bersama,

teruja menonton couple dengan jarak 1.24m - makin dekat, memboloskan diri selaku seorang gadis di celah2 orang ramai lalu cepat2 melarikan diri ke tiang dan memaut lengan seorang kawan kerana kamera punya bateri naik lampu merah, menonton gelagat paradoks yang best gila dari jauh kerana gastrik semakin menggila menyanyi2 dalam ruang perut berangin sepoi2 bahasa jadi terpaksa membiarkan punggung basah2 manja saja duduk2 di anak tangga sambil mengigit coklat menghilang lapar.

penyajak pemuisi penjiwa2 semua mengujakan aku yang masih mentah ini. ternganga menatap setiapnya di samping cubaan memujuk si perut yang mengada2. ada juga band2 dan pembaca puisi lain yang mungkin namanya aku tidak sebutkan di sini. yang gambarnya tiada dan sebagainya. agak terbatas pergerakan aku yang malu2 comel ini.

ah;
apa lagi yang aku perlukan untuk mengejutkan jiwa separa yang tertidur di awal duaribusepuluh?

heh; tersenyum bangga macam dapat superbike free.
terima kasih.

40 comments:

vidadarisakura said...

huh.tiba2 rindu shah alam. rindu berfrinjan.
huhu

.siv. said...

hoi.
tak ajak.

sharamli said...

cis..asal delete balik gambar tadi

seKut taWar said...

malas bace...









***masih jeles sbb xdpt ikot

mamai said...

tak ajak awa lepak sekali..ko teruk la

basikaltue said...

pekan frinjan mmg best...
hehe

muke aku der kt pic atas..
hehe

kawie2020 said...

perghh... best tuh... lama aku x gi shah alam...

i'msosupernotcool said...

lu ade tgok gua perform x?

Luna said...

Aku nak mogok kau tak ajak, sampai lah kita jumpa kat Maskara nanti baru aku berbaik2 balik ngan kau.

hahahahahaha!

nuRul saLoma said...

demmm! ta dapat ikot..

~0~ said...

bila beb???

oranglidi said...

ppiyapong ad x?

Daffodil D said...

putus kawan kerna tak ajak..! *majuk hingga esok*

zahirlunatik said...

cis!
macam bes plak bnde2 macam ni

bias® said...

frinjan? wayang ke?

Arjuna Qaseh said...

asal tak ajak sama!
marah neh.

pisey said...

to vivi.

haha.moh la ke shah alam.ke mana2 saja yang ada.maskara?

=)

pisey said...

to siv.

eleh
ko tinggalkan aku pergi gabai!

pisey said...

to sha.

mana ada lah!
haha.

pisey said...

to peja.

ahha.
lu ada hal kan?
huhu.

pisey said...

to pakcik mamai.

haha.
saya pemalu!

pisey said...

to basikal.

mana satu gambo ko aa?
haha.

pisey said...

to kawie.

pergi la cepat.
masuk uitm ke.
hahaha.

pisey said...

to encik cool.

ko yang mana?
ni tipu ke betul2.

haha.

pisey said...

to cik luna.

haha.
aku menantikan ole2 je dear.keh3.wawawa.tiba2 segan nak jumpa ko.aaa.

pisey said...

to saloma.

haha.
jangan ikut.pergi je!

pisey said...

to 0.

9januari2010.
frinjan 7.0 diadakan di dataran shah alam.

ehem,.

pisey said...

to orglidi.

ada!!
gua dah pengsan awal2 lagi tengok pipi.haha.

pisey said...

to D.

esok yg u mention tu dah lepas kan?so dah tak majuk la kan.

haha.

pisey said...

to zahirlunatik.

best woo main hujan!

pisey said...

to bias.

tak, nama pondok belakang rumah pak ali.

kenal?

pisey said...

to cik arjuna.

haha.terkeluar dari biru je aku gerak cukup geng muat2 5orang dalam kereta ni.

haha.
jangan la marah!

fazleena said...

tak tegur pung... ):

iezat n hobbes said...

tolong delete gambar last!

pisey said...

to fazleena.

seganlah!
=)

pisey said...

to ejat.

lu mmg gatai haa?
hagh.

aloy_paradoks said...

paradoks menari sbb nak amik energi dan panaskan badan sebelum show...

pisey said...

to aloy.

sbb korang duk joget tu gua terpaksa tahan kaki dan pinggul nak joget sama.keh3

nama saye ling ling jugak said...

hohehohe
aku yg kene tahan pise dari dok terkinja kinja
(ke pise yg suruh tahan dia dr dok terkinja kinja eh?)

hohehohe
malam yg sronot! :))

pisey said...

to alin bongek ngade2.

haha.
berjimba2!
(still tak tahu maksud perkataan ini.hahahaha)

lalalinlin.lalalinlin.
saya rindu kancil turbo awak!

kalo dapat ferari merah nak pergi maskara next ni best neh.hohoho.