if only i could

kalau boleh. aku nak buat perubahan besar pada dunia ni. contohnya semua orang harus bayar wang kepada aku satu ringgit sehari. every and each living person. kalau yang belum bekerja dan bayi sebagainya, maka si golongan ibubapa dan penjaga lah yang bertanggungjawab melakukan pembayaran cash tersebut. tak kisah lah warganegara malaysia atau kerakyatan palsu atau apa2 lah. asalkan kau bernyawa. ha, gimme2.

oh, jangan risau. no need to datang jumpa aku hari2. aku pun malas jumpa korang selalu. bosan juga weh hidup macam tu. bank in saja cukup bulan. ala, macam gaji tu. atau sistem gaji macam mana? sistem banyak sekarang. online saja. kalau zaman2 awalan internet dulu orang kata dunia di hujung jari, cewah.

kah3

heh.
if only i could lah

duit oh duit; macam mana gua nak grab title shopaholic of the year macam ni?

32 comments:

enyheartsdiamond said...

hahaha..kalau x bg rm1 tu..apa dendanya?

oranglidi said...

cis...... abis la duit zakat wa kalau lu ambik!

ada singgit je lagi dalam poket.

(haha. wa mmg suka selongkar entri lama2 weh)

siggplus said...

kalau betul mcm tu, lu kena joint venture ngn gua..untung cutting2

humaira balkiss said...

bhahha.
lemak main order je
;D
amaln sedekah menyedekah akn berleluasa. ;)

penaberkala said...

aih,mampus keras kos la klu cik pisey wak gini,hak3

hans said...

briliant juga idea ni
aku nak cuba lah
haha

sabariah said...

bakpo singgit jah sey?
bakpo bkn 10 hinggit ko..

:)

i'msosupernotcool said...

erk..
gud2..
x tamak..
haha..

youknowwho said...

shopaholic of the year? please don't honey..simpan duit tu..

sharamli said...

eh..kal0 sem0 0rg guna idea ni b0leh?

Cik Biol said...

aku nak juga wat cam ko tp aku tamak lagi rm 10 sehari hehe aku nak wakaka

mamai said...

besar bebenar perubahan tu pakcik pun nak juga la

bias® said...

dunia? really aaa?

chokio_nia said...

hahaha..byk comel muke ko nak org bg duit gtu aje??lol

h.a.n said...

i pon nak duet gakkkkkkkkk

Dak Wan said...

Simple, just buat jewr Letrik sendiri. Hehehe.

pisey said...

to eny.

babab kang!
(angkat tangan kanan da neh)

pisey said...

to oranglidi.

lu pegi jadi detektif sekarang!
haha.aku dah delete dah beberapa entri lama aku sebab ada manusia macam kau ni.haha.

hek eleh.selet taik idung kang(ayat pipi).kata dapat duit mak bagi suruh beli seluar.

siya jah wei!

pisey said...

to sigg+.

ya.jadi!
gua minta singgit ngan lu dulu.kena bagi keutamaan kepada rakan kongsi beb.

pisey said...

to humaira balkiss

ah.ingat senang nak buat lemak?
haha.

gulai kalau tak berlemak tak umph.

sedekah itu bagus.
singgit2!

pisey said...

to nuar.

mapuh plop dio.buwi la siya tu dulu!hahahah.

pisey said...

to hans.

bagi aku singgit dulu apa2 pun weh!jangan nak cilok idea suka2 hati.

ish.

pisey said...

to soba bebeh.

becoz i lap u lah lalim.haha.

seploh ya xbes mitop sekaligus.xdapat kasih sayang seploh orang.dan macam paksaan.i xminat paksa2 ni.

aww~

pisey said...

to imsosupernotcool.

haha.see?
saya gadis baik.

ehem2.

pisey said...

to abang sayang!

haha.oke2.adek saving.haha.kering sampai otak nak crave for food pun tak mampu sangat da neh.

hu.
nak kena beli laptop baru punya pasal.sigh.

pisey said...

to sharamli.

tak nak!
i je boleh.

hahahahahahahhaha
(gelak cekak pinggang)

pisey said...

to cikbiol.

percentage kegagalan kau sangat tinggi tu babe.haha.

aku punya macam dapat rating five star dah.keh3

pisey said...

to pakcik mamai.

wah.betul?
mana singgit mana?

la la la.

pisey said...

to incek bias.

ya!
benar.

saya hebat.

pisey said...

to ain.

kan aku memang comel?
ada ke patut nak pertikai lagi.

ish.
luku kang.

pisey said...

to han.

apa datang minta sini.sini tempat i pungut duit lah.

bak sini singgit!

pisey said...

to dak wan.

wat letrik sendiri?
(garu kepala yang tak gatal - macam ayat novel pergh)