out of the blue,

gua tak jadi minta singgit sorang. sekupang pun jadi la.

"boleh?"
(nada paling lunak seantero dunia)

hari tu gua gelak besar bila tonton the nanny di hallmark. tahan perut comel kaw2. kalau tonton raja lawak di prima gua sekadar senyum nipis segaris saja (pinjam ayat novel).

siri di mana si fran dan maxwell berada di hospital kerana fran mengandung dan mahu cek itu kandungan yang fran kandungkan (ayat macam karma berulang2). kepada cikgu bm, sila jangan rotan saya.

nurse: lihat, ada empat kaki!
fran: haih, jenuh la saya nak kejar kalau dia lari (mengeluh geleng2 comel)
nurse: tak. maknanya awak ada bayi kembar lah sayang oiii. (oii ditekankan).

maxwell: ibu jari dia ke tu? (muka tertanya2 penuh tanda soal)
nurse: tak2. bukan.
maxwell: oh, memang anak lelaki saya. ehem2. (sengeh2)

nurse: yang sorang lagi agak chubby juga.
fran: betul ke? (nada tak percaya mata besar2) waahh. (senyum sorang2) memang (nada ditekankan macam oii tadi) anak perempuan saya.

dah selesai sesi scan. si fran duk termenung sorang2. ni klimaks aku gelak sebenarnya. dia duk bayangkan anak2 dia dalam kandungan dah besar. campur dengan anak maxwell tiga orang. total lima.

fran cakap, "apa la saya nak buat dengan lima orang anak ni?"

televisyen siarkan kugiran enam orang yang fran sebagai penyanyi, anak2 dia main instruments dan join sama menyanyi. yang bayi kembar dua orang tu sorang main drum, sorang piano tak silap aku. semua pakai baju merah. lama pula tu dia papar yang ni. sakit betul aku gelak lama2. nak tukar siaran tak mampu sebab memang nak tengok.

kah3

oke. kalau tak faham pun tak apa. just tolong hargai effort aku terjemah siap untuk lu orang baca tu. faham maksud effort? ingat senang?

ceh; letih la buat lawak orang tak faham.

38 comments:

enyheartsdiamond said...

kalau letakkan gambar..pasti lebih menarik lawaknya :)

miSs s!v said...

hahah.
aku gelak yg fes.



humor kite berbeza.
pisey aku nak dating dgn ko lagik!!!

Ries Lee said...

kau letakkan video episod tu sekali lagi nmpk effort kau..
hahaha!

iLaSyakiLa said...

hehhehe...
kila bkal cg bm..
meh cnie nk rotan..
hahaaa.

kawie2020 said...

hahahahahhaha...

sebenarnya bukan senang nak buat n3 lawak kan..

jo said...

aaaaa....???

(gua nganga mulut)

~0~ said...

hahahahahha

cik EPAL said...

memang tak faham :D

Cik Biol said...

hahaha aku tgk jugak tang ni wakaka
lawak siot hehe
ko layan then nanny gak ekk sama2

i'msosupernotcool said...

ye saye paham..

haha..

syazana said...

aku selalu tgk de nany tuh. :DDD
berulang2 kali.
haha.
kau cerita da bunyik kelakar.
aku tros teringat episod tu.
bila da abes fran.
rasa tak best.
mcm aku tgk 8simple rules,prison break tu.
gila x rock aku tgk crita2 cmtuh.
haha.
tp at least lebih best dari balqis! :DDDD

ok.
aku diam.

enuLwanie said...

xpe xpe..
sy fhm!
mmg lawak yg bangang!

miya said...

huakakawkakahkahkahk
gelak terguling-guling sampai keluar semua air mata air hingus. ngeh~

semua gara2 ayat last sis xD

h.a.n said...

kelakar oke...
i slalu tengok ngn kakak i..
t ktorang akan gelakkkkkkkkkkkk ;)
sepanjang 30 minit ;)

bias® said...

5? tambah lagi 5 buleh buat skuad bola bawah 12.

sharamli said...

kal0 bukan ibu jari..ape lagi?

triple x malaya said...

gempakz...

f.a.r.a.h said...

the nanny lagi bagus dari raja lawak ok? haha. ;p

pisey said...

to eny.

malas nak search.ingatan pada siri itu pun cukup letih nak tahan gelak dah.

haha.

pisey said...

to siv.

haha.dating2 kejap ye.aku tanya skandal2 aku dulu bagi kebenaran ke tidak.

keh3

pisey said...

to ries.

haha.pandai kau tafsir effort!

pisey said...

to cik ila.

nak lari dah ni!

pisey said...

to kawie.

mungkin.tapi aku senang gelak.

haha.

pisey said...

to angelina JOlie.

jangan nga2.buruk!

pisey said...

to 0.

gelak faham ke tak ni?
mcm faham tu.

bagus.

pisey said...

to cik epal.

ish.
pergi tengok nanny cepat!

ni episod nak2 last atau memang last kot.

pisey said...

to cikbiol.

sekali sekala kena la cari jalan nak biol macam kau.haha.

abang aku ajar tengok nanny.haha.tapi serius semua nak ecah perut.

pisey said...

to encik cool.

haha.amat!

pisey said...

to samanamadengansaya.

haha.serius sangat kelakar yang ni.tiba2 nak search lah!

pisey said...

to cik enulwanie.

keh3.
bagus.

sayang enul lebih kerana memahami.

haha.

pisey said...

to miya.

ish budak ni.jap lagi hilang habis yang dia duk sibuk study tu.

haha.

pisey said...

to han.

haha.laughter is the best medicine.cewah.

aww2!

seronok bergumpal dengan siblings layan nanny ni.

huhu

pisey said...

to bias.

ye tak ye.
nanti gua kasitau fran!

pisey said...

to sharamli.

agak2?
keh3

pisey said...

to triplexmalaya.

yeyeah!!

pisey said...

to cik farah.

tersangat lebih lawak spontan.haha.dengar suara fran un dah gelak.mak dia keluar tv pun dah tahan perut.buatnya lagi nenek dia ada.

naik bengong!

fndrocka said...

baru kau tau betapa susah nak jadi penterjemah yang bagus...yang kau terjemah ni pun aku tak berapa nak fahami keseluruhan, tapi nampaklah gak unsur-unsur humor..aku senyum nipis segaris saja boleh tak?huuuu

pisey said...

to fndrocka

haha.ini kesengalan tak tersengaja mahu kongsi itu episod saja.lebih senang nak menaip dalam english,tapi mahu bermain dengan bahasa yang indah ini.

hanya yang menonton episod itu dan minat nanny saja boleh gelak terguling.hehe.

asal kamu senyum,
hamba bahagia sudah!

=)