mungkin nanti

hari2 bermalasan begini di rumah betul2 buat aku bingung seketika. well, agak lama sebenarnya untuk beberapa tika. otak macam lembab semacam. tapi masih ligat dalam permainan mata bukan keranjang misalnya. dan serius aku katakan aku betul hilang idea nak menaip bagai di sini.

nak kata hidup senang2, tak juga. banyak yang aku fikirkan seperti masalah bom nuklear, senjata kimia, pasang surut air laut, cara2 makan banyak tapi berat makin susut, bagaimana gaya kucing aku mengambus tanah setelah ehem2 dan sebagainya.

dah beberapa hari tersentap disentap terlempang ditampar dan dihentak bagai dengan piza, spageti dan megi buat aku rasa kenyang saja. kenyang dengan keperitan. letih bila banyak berfikir. rasa nak mampus bila terlebih tidur diulit mimpi2 bukan ada jejaka kachak tetapi dikejar sinyu dan giant misalnya sibuk nak pinjam perut comel aku.

but, alhamdulillah. demam dah ease. tapi aku masih hairan sorang2 sebab banyak kerenah pula kepala aku yang berat ni. bukan sakit semacam tapi bermacam2.

ingatkan selepas mengenakan spek mata hitam ferragamo sepuluh bukan juta2 tapi ringgit yang aku beli di kedai bertentangan pkns bangi itu hari akan oke2 saja tapi salah rupanya tekaan aku. susah nak mengakui aku salah beb.

tapi memang aku salah ni.
angguk2 comel dengan wajah yang tersangat comel; pasrah.

tapi hari ni feeling dia lain macam. seronok ada. letih ada. menyampah nak sepak2 orang ada. gelak sampai perut terburai ada. berdebar2 ada. rasa nak kejar2 orang ada. mungkin sebab dapat melepak sama dua orang manusia aku gelarkan kawan yang mari. mungkin sebab makan mekcikken dekat mekdonel antara jam dua belas hingga tiga petang. mungkin sebab dapat borong tshirt sebanyak sembilan helai dengan harga murah. mungkin sebab ketemu kain cotton corak lawa banyak2 tadi buat aku terfikir nak masuk rancangan gadis melayu misalnya.

mungkin juga sebab bersebab yang deep inside aku saja yang tahu; diam.

well, at least aku pulang ke rumah dengan mendapati ada suatu bungkusan kecil comel macam aku di atas meja. aku rogol dia dengan rakus. aku sengeh2 macam kerang busuk. melompat macam monyet dapat bunga. gigit sana. gigit sini. selak itu. selak ini. pergh.

siapa tak happy dapat parcel kiut2 dari german. antara isi dalamnya ialah bukan seutas jam tangan licorn. satu bungkusan kuning dan satu lagi kotak warna putih. satu ferrero giotto dan satu lagi ritter sport. aha. sila gugel sendiri itu apa.

kehadapan cik ain tersayang;
aku sayang kau lebih bebeh. maaf. tak sempat nak reply emel pagi tadi. dan malam ini juga aku tak larat weh. kepala berdenyut2 sudah. nak karang emel kena bersemangat sihat2 kan? huhu. dah nama emel berinti karangan 37 perenggan.

kaki lenguh banyak jalan: siapa bosan jomla berutus emel dengan aku. serius akan terpikat dan nak pos coklat banyak2 pada aku.

------------------------------------------------------------------------
mungkin nanti (lirik) - peter pan yang ada ariel itu (video)
imbau zaman2 gua nyanyi perform lagu ni pakai instrument.
ada percaya?
please please please, kamu jangan nakal (tangan joget2 comel);
semua radio pasang lagu ni tadi, tiba2 gua hafal. dem!

22 comments:

nursarah87 said...

macam jiwa kacau je..btw, jaga kesihatan..

sharamli said...

asal lak menyampah smapai nak sepak2 ni

mamai said...

ngah pening nie....oh best dapat hadiah ker

hans said...

pewit
dari germany
sonoknya
aku paling jauh brunei je
haha

hisham said...

ape bende tu..???

sabariah said...

jiwa kacau la mg ni sey.. hoho..

xpo la sey, aku tau doh mg tu, bz memanjang.. hik3.. next year, pastikan kito blh jupo deh.. time rayo..

~0~ said...

kenapa kamu???

oranglidi said...

emosi x stabil.. makan lah appeton! melegakan urat saraf.

i'msosupernotcool said...

gila kusut jiwa kau..
susah aku nk tafsir..
haha..

mungkin nanti pon imbau zaman skolah aku..
zaman2 start karoke..

siggplus said...

gua sanggup tutup radio dari dengar lagu plis plis plis tu..pui

chokio_nia said...

haha..aku br pasan menda ne weh..ko tayah ngade nak balas emel aku kalo saket..dok diam2 mkn ceklat tu okeh..okay..take care..

pisey said...

to nursarah.

haha.tak.jiwa kena kejar mungkin.jap nak pergi cari balik.

pisey said...

to sharamli.

keh3.saja2 rasa macam nak jadi pemain bola.baru world.

weeiiuu~

pisey said...

to mamai.

ha'ah.haha.ain poskan cokelat dari german 2 spesis.

ehem2.

pisey said...

to hans.

german ngan uk mana jauh?
haha.

ni 2nd country aku dapat parcel.
hehe.

pisey said...

to hisham.

kuih muih.
wakakak.

cokelat.
giotto n ritter sport.

pisey said...

to soba.

haha.mu la bebeh.tok roger aku molek awa2.haha.meronggeng nge tuyup san jah kijoe.san san dok plok.wakakak.

baek saba san!

pisey said...

to 0.

girang melampau = gila.

pisey said...

to oranglidi.

eh.baek btul ekau tlg sajes.dah lam x amek vitamin c.mungkin ini yang aku kurg ni.

patutla tido je keje.
ngeh3

pisey said...

to imsosupernotcool.

haha.aku setat karok zaman duk u ape cer?zaman skola jamming je.

haha.

pisey said...

to siggplus.

gua hormat radio tu sikit.yerla.kot2 keluar lagu syg3 pula.

wakakak.

pisey said...

to ain.

aku tak boleh duk diam lepas minum dadah tadi.haha.sesudu nescafe je padahal.buat air untuk haji yaccob kesayangan.