life is all that

kadang2 terlupa yang kita ni manusia biasa. cuba berfikir lebih2 sampai sakit2 kepala bagai yang boleh mengakibatkan undangan kririkal yang lain. di bawah sedar kau sebenarnya hanyut. di bawa arus deras yang tiada penghujung. kendian terjatuh ke jurang yang dalam. tenggelam. kau lemas dan mula bagai nak putus nyawa peritnya.

sakit. kau tahu jika kau meraung buat seluruh dunia pun bukan ada siapa yang akan berpaling nak tadah telinga untuk jeritan seterusnya. cepat2 sumbat earfon untuk dengar lagu power rangers dan doraemon mungkin. ligat macam mana pun pergerakan kau, kalau kaki dah tersadung sekecil2 batu pun tak seimbang juga namanya.

agak kelakar kadang2nya kau fikir yang hidup orang itu senang. hidup kau susah. atau sebalikya. suka2 hati saja buat kesimpulan bagai. walhal lontaran itu bukan tepat pun. ia lebih kepada untuk menyedapkan hati sendiri dan cuba keluar dari kepompong jiwa kacau. hakikatnya hanya Tuhan yang tahu.

contohnya seperti mengucapkan maaf dan mengakui itu kesalahan kau. padahal dah terang2 bukannya dengan maaf itu akan boleh memutarbalikkan kejadian atau apa yang berlaku. tapi itu hanya for the sake of your own good untuk berasa lebih selesa kononnya kau dah lakukan yang terbaik. well, it doesn't.

hidup aku kini banyak tidur dari makan. jika aku kata aku makan nasi 3x sehari dan ada selingan megi dan sebagainya juga. fikirlah berapa banyak dos tidur yang aku amalkan. bila stress aku tidur. jadi adakah ini menampakkan aku banyak stress? aha. tidak sama sekali. it's more to pamper myself.

mungkin.
_
cau.
nak ngap femes emes sambil guling2 macam tenggiling atas katil.

34 comments:

hans said...

fuh,tidur banyak pun xbaik juga...
tapi kalau nampak gaya macam dah stress baik tidur dari berjaga
jom jalan2 main Ice skating
haha

pisey said...

to hans.

aha.
entah weh.aku keje tidur je.keh3.kalau tak keluar melepak tu jela fulltime kerja aku.

ice skating mana?
haha.
belum pernah weh.

seroja jingga said...

kalo tak diri kita yang nak pamper..sape lag nak buat kan..tak kan jiran sebelah..bagus..akak pun tengah makan biskut guling2 atas sofa..nikmatnye

siggplus said...

maaf tak semua maksud sama

pisey said...

to kak jingga.

haha.akak tiru saya ni!ekeke.saye ngap 3 biji je biskut tu.

akak ni mesti abes setin ni.dh nama guling2 atas sofa.ish.

pisey said...

to encik sigg+

em.setuju!

i'msosupernotcool said...

maaf x selalunya ikhlas..
x slalunya dpt slesaikan masalh..
tp at least dpt legakan ati..

ape yg penting tolerance btwn
btween mangsa dan pemangsa..

chokio_nia said...

tdo tu merehatkan minda..jadi tidorlah..

mamai said...

ucapan maaf memang tidak kembalikan kita pada yang asal. tapi memaafkan dapat kembalikan diri kita ke asal

jane said...

maaf???
maaf???
aku blh maafkan org tp luka tu sampai bila berkesan di hati

susah nk kembalikan hati pd yg asal...

tp bukan senang nak senangkan apa yg mmg susah kan??

tdo hny hlng skjp je rs tu tp btter nangis je if rs kering..

cheer up beb..
kalo rs streess ke apa ke...

baca doa ni..

"inni so'im inni so'im"
percayaalah ko akan lega..

big hugz

~0~ said...

berjaya btol penternakan lemak ko skang ye...hahahhaaha

sharamli said...

mintak maaf..tp ulang benda yg sama jgk..
menyakitkan hati kan

pisey said...

to imsosupernotcool.

betul betul betul.

it's how the giver n penerima interpretkan maaf itu.

=)

pisey said...

to ain.

kalau tidur sampai bosan tengok katil macam mana?

ah.
nak tukar cadar baru lah.

pisey said...

to mamai.

sebab deep inside hanya kita yang tahu apa kita rasa.

=)

pisey said...

to jane.

terima kasih untuk bacaan itu!
=)

maaf.maaf.maaf.
kalau kosong harus diisi penuh.
kalau terlebih penuh dan tak diterima parah juga.

aha.
human.

pisey said...

to 0.

shhh!

haha.
mana ada.
mana ada.

la la la.

pisey said...

to sharamli.

sebab manusia ramai yang pelupa dan harus senantiasa diingat beringat mungkin.

=)

Koyuki said...

datang sini hajat gua dapat la barang sekeping famos amos

pisey said...

to koyuki.

nehi.
ahakz.

pasang niat lain lenkali.
keh3

hans said...

aku pun xpernah main ice skating tu
pasal tu ajak ko
kalau jatuh xlah malu sangat
hahaha

h.a.n said...

saya banyak tidur jugak
lapa pon tido
sedey pon tido
suke lagi la tido
nak stadi pon tido

Fatt Chin Choy said...

harap permohonan maaf tu ikhlas ler kan

hehe

apapun jangan sesekali mencari masalah

Aku Beskot™ said...

oit pisey!!..
lame x mai sini..
wah..mkn ke kije ko kn..
kompem berat bdn naek nih..
haha..

penaberkala said...

lamo tok lepok sini
kawe bz sikit
tidur dan makan tu besh
tu jah kawe nk oyap,hak3

pisey said...

to hans.

kalo ko nak belanja aku on saja.hahaha.gedik gila.malu weh!!!!

tamau2.
nanti ko segan lak.
aku hebat kot.

haha.
kasut skating camne rupa ha?
kenal rollerblade saja.

pisey said...

to han.

seronok bukan?
aha.

remedy.

pisey said...

to fatt.

huhu.lamau ah fatt tak datang sini.aha.

em.arapnya ikhlas.entri tak berkait ngan diri pun ekceli.tym tgk cite guardian aritu terpk.hahaha.

sy budak baik.xde cr masalah!

pisey said...

to beskot.

amboih!
dtg2 trus sound ak.
tp ko bagus.sound direct.
haha.
braaaaaave mcm aiskrim tu ha.
haha.

mana biskut tiger utk aku?
aha.

berat menten beb.
mana main naik2 ni.
turun ade la.
haha.

pisey said...

to nuar.

haha.ambo pggey nuar la des.eh yolo ko namo nuar?apo2 tuka.haha.

tido lg sedak dr make!
tp duo2 memey sedak.huhu.

lepok sedak gop.
kalu ado oghe belanjo.

nok blanjo ambo key?
haha.

penaberkala said...

haha,jolo dh tu namo kawe
tok tuka doh..jange tuka nga nuar ibrahim or nuar musa sudey,hak3

nk blanjo gano kawe xdop qlate doh
mula la des,haha
kawe blanjo demo bayar

pisey said...

to nuar kala.

haha.tok tuka doh tu.
keh3.
oh.abeh cuti doh utp?
ic2.

kawe blanjo demo bayar la.
nyusoh jah demo balanjo.

haha.

penaberkala said...

dop abis lagi cuti, 25 jan baru bukok
ado hal sikit, tu mai awal
bereh2, blanjo mula deh

pisey said...

to nuar lagi.

huhu.
bereh boh.
insyaAllah.