live for the moment to the fullest

i will not waste a second of my time to regret of what i am now - measzy

jangan fikir berat2. ini entri ringan2 sebab aku lapar. lepas jumaat baru boleh makan join saudara mara sebelah pakcik aku dari johor. tak ada pertalian darah la kira ni. ehem2. segan yang amat aku.

kita semua berhidup atas dasar apa yang kita pegangkan. yang kita percaya. the steps you left behind, might not even got a clue on what the steps ahead. the reason; i believe in every precious moments in your life, you change. changes yang mendewasakan mungkin.

tarik nafas sekarang, tak dalam pun takpa setakat sejengkal dua. hembus sampai lubang hidung membesar sedikit, jangan banyak; tak comel.

kenapa manusia suka berharap pada manusia lain? walaupun pada sesuatu yang tidak pasti ke mana arah tuju perjalanan itu. we just do. why do we have to think of the unthinkable kan? just live for the present. and put a little plan in your mind for the future.

today changed me. or should i say, yesterday changed me? or the day before yesterday. two days before yesterday, last week, last fortnight and the list goes on. or i might also say, tomorrow will change me. also the day and day after that.

kalau changes untuk something better, kenapa perlu regret. dulu ada jual satu aiskrim ni kat koop sekolah aku. abang tu datang nak beli aiskrim senyum2 je. aku tahu aku sweet. aku panggil aiskrim tu aiskrim senyum2.

senyum2 jom!

17 comments:

nursarah87 said...

aku ngah senyum ni..

aku..........berhenti berharap..

miSs s!v said...

kau nak aku senyum ke ketawa?
ekeke.
kau RTW esok?

hans said...

aku senyum esok la
boleh?

Ries Lee said...

:-)

i'msosupernotcool said...

aku sllu chnge sbab esok..
hipokrit..

Cik Biol said...

aku selalu je senyum dulu2 lah yg ada skang yg itu aku hargai hehe

f.a.r.a.h said...

change itu bagus kdg2. ;)
tapi kdg2 je tau. haha

jo said...

sekarang ni aku cuma berharap aku dapat berubah dengan bersolat pada awal waktu. hehe..

pisey said...

to sarah.

asal berhenti berharap?
nyanyi lagu so7 la tu.

kan?
kan?
tlg cakap yes!

pisey said...

to siv.

sengeh!

haha.aku dah rok.
takyah pegi2 rtw ni.

keh3

pisey said...

to hans.

senyum tak tadi?

pisey said...

to ries lee.

comelnya!

pisey said...

to encik cool.

hek eleh.
asyik nak sama ngan aku je.ada apa2 la tu.

pisey said...

to cik biol.

pakai la noktah and koma bila taip nanti.letih aku susun balik ayat biol kau.

haha.
senyum taw!

pisey said...

to farah.

sebab dalam kamus ada perkataan positif dan negatif.

kadang2 oke.
kadang2 ko.

alalalala tok.alalala tok.tok jangan saman.la la la.

pisey said...

to kak jo. (ehem)

gua liat subuh!

fndrocka said...

.life isnt count by days but by moments