it just take a while

ambil seketika dari masa kau. pejam mata rapat2. tapi sebelum itu, pastikan anda bukan sedang;

1-memandu kenderaan,
2-mengendali mesin berat,
3-mengusha awek di stesen bas,
4-mendail nombor di telefon,
5-makan nasi ayam,
6-menaip entri di blog,
7-skipping,
8-dll.

melainkan anda memang mahu tidur, sila teruskan aktiviti yang anda lakukan dan jangan endahkan apa yang tertera di sini. jika tidak, anda mungkin akan kehilangan nyawa, terpotong jari, awek lari, salah tekan 999, tercekik tulang ayam, syok sendiri, tersembam ke tanah.

kalau nak pertikai kenapa aku list down kan satu sampai tujuh sahaja, sila isi sendiri nombor lapan ke infiniti. apa ingat aku tak ada kerja lain ke?

sekian, gua nak tidur. jangan bising.

30 comments:

kawie2020 said...

hehehehehehe.. jom tido.. aku pon nk tido..

sharamli said...

bangun!!!!

da magrib..

Cik Biol said...

wakaka baik aku senyap sile la tido hahaha

f.a.r.a.h said...

hoi. hoi. ape u cube cakap nih?
hahahaha!
sweet dream!! :D

Nabil Fizri said...

Pap! Sepak kat dahi

pisey said...

to kawie.

ish.petang2 pun ada mau tido dia.aku xpa!

haha.

pisey said...

to sharamli.

tak tido lg tym tuh.pas magrib tido td.haha.bgn2 da kul seploh lebih!

pisey said...

to cikbiol.

wah!berwajah baru anda.eh.xde wajah.kekeke.

patutla aku nyenyak je 2jam td.selalu ko bising2 gak.

pisey said...

to farah.

kali ni ayat2 straight to the point.haha.sampai aku pula tak faham.bila taip complex2 aku faham orang lain tak faham.

gila masalah besar.haha.

sweet amat i tido td.
wink2*

pisey said...

to nabilfizri.

kepishhh!
i tipas kepala u.

seroja jingga said...

tido molek molek deh

Ries Lee said...

no8. aku tgh komen blog kau.

penaberkala said...

baco doa tido dop nih? haha

i'msosupernotcool said...

gua x kisah tido dlm kebisingan..

tp jgn lupa tutup lampu..

chokio_nia said...

aku sme mcm mamat ats ne..tdo kene gelap..heh

jo said...

ado yg kena pelempang ni kang.

Daffodil D said...

ceit. kalau kau dekat dah lame aku sekeh. ha ha

h.a.n said...

tido sudah ;)

hans said...

hahahaha
bisingla ko
tido sudah

pisey said...

to kak jingga.

wah.kakak kito kecek kelate.
aaww2~~

bereh.
nok gi peking meta.

pisey said...

to encik ries.

rajin kau ek tambah2 sampai lapan.kondisi selepas kalau pejam mata apa dia?

heh.
adkjjfkuiwfodskflmvm <- - kot.

pisey said...

to nuar.

hah.
mujo peringat!

allahummabismikaahyawaamud!

pisey said...

to encik cool.

alahai.taleh tidur sama2 la kita.kah3.

gua suka tidur berlampu!
depends gak.

kalo sorang2 kat umah ni ha memang cerah jela.haha.

pisey said...

to cik ain.

ko saja je ek nak sama ngan encik cool.aku repot pakcik kasih kau kang!

haha.alaa.nak tidur ngan ko bebeh.cemane neh?aku berteman takpa je gelap2.

la la la.

pisey said...

to jo.

ala akak ni.ish.org majuk kang.haha.memang dapat beberapa das lempang dengan ko betul2 da aku rasa.

hahaha.

pisey said...

to cik D.

apa cett2.pewwit awek baju merah tu.haha.aku rasa nak buat baju kurung merah lah!

cam menawan je.
hem2.

pisey said...

to cik han.

ya2!
baik.

sikit lagi baju nak sumbat beg tu ha.mampus kalau lebih muatan timbang nanti.hahaha.

pisey said...

to hans.

eh.atas tu han.ni hans.wah.jap lagi da nama hansi pula.keh3

biorla aku bising2.sorang2 gak aku cakap2.isk.

shawLycious said...

hahaha gonn la adek haha
luncu amat
kakwu kat office lagi ni
bace tgelak sorang2 hahaha
nice one! ;p

pisey said...

to kakuwu.

haha.awak la lagi gon pegi gelak2 kat ofis.ekeke.ada sorg blogger keje freescale gak rasanya.huhu.