abu raihan dan pilihan

entri ni khas untuk abu

satu sekolah dengan aku di mrsm pengkalan chepa dulu
lepas sekolah baru jadi kawan tak tahu macam mana
tak pernah atau pernah tapi langsung tak ingat bercakap face to face
dia ada blog, ada fesbuk

dia suka cakap aku suka buat karangan kat blog
antara kenapa entri aku compared to months2 ago semakin ringkas, pendek adalah sebab dia suka membebel cakap entri aku panjang dia lenguh nak baca
padahal aku yang malas taip panjang2 dah

dah lama dia tak komen kat sini
asyik2 silent sahaja
tapi entri aku kat bawah tu dia komen.
aha.

ni je nak taip
dia kutuk aku buat karangan kat fesbuk tadi
jadi aku cakap aku nak wat entri tajuk 'abu'

aku dah ngantuk
sepatutnya dari tadi harus study
tapi tak study

paper 7hb 1230pm manufacturing process
tapi area 1am 7hb tu my niece and my nephew and my bro in law akan terbang bersama burung gergasi merentas lautan ke heathrow sana untuk menemui cinta hati mereka iaitu kakak saya yang sibuk nak jadi student macam saya di warwick sana.

kalau tak pergi, jumpa a year later sebab tahun depan saya kalau boleh nak jimat tak mahu travel jauh2 padahal dalam hati semua negara rasa nak terjah.

ah.
ini semua tentang pilihan hidup

'adek pergi hantar budak2 tak?'
'.......tengok la dulu'

*diam*

29 comments:

babymiLosh said...

darl,, g hntr tp bwk notes..

hee.. itu teknik nk mensedapkan hati.. ;)

siggplus said...

selamat menyambut peperiksaan, nak duit raya

oranglidi said...

peh. abu2.

mamai said...

best merantau nie banyak pengalaman

caluk@cencaluk said...

kalau kau x leh study, meh sini aku kasi tips :- kau taip note study kau kat blog ha ha

abu raihan said...

siapakah abu tersebut.

hemsem kah?

jo said...

apa kesudahan cerita abu ni?

pisey said...

to mila.

huk2.
insyaAllah.
duk buat notes ni.

(padahal baru bangun basuh muka belum mandi tapi dah telan telur burung puyuh 3 biji)

pisey said...

to siggplus.

apa persamaan duit raya dengan peperiksaan?

raya haji ada lembu je kan?
(garu2 kepala)

pisey said...

to oranglidi.

tu la pasal.
abu memang begitu.

dah tengok abu dah?

Azrul_amigo said...

wahhh..
giler la bu..
de tribute dr pisey...
bkn senang nie..
haha

pisey said...

to mamai.

oh,sangat seronok.
rasa nak jalan2 sorang2 round2 tapi takut hilang dan sesat pula.

lebih kurang begitu la perasaan dia.
macam makhluk asing.
kiri kanan muka diorang spesis je sama semacam padahal lain.

selisih kaum sama mula la nak excited angkat tangan lambai2 dan sebagainya.
haha.

pisey said...

to caluk.

kah3.
satu hal pula nak menaip cam hampeh.

dah2.
jangan mengarut.
tamau!

pisey said...

to abu raihan.

agak2 abu raihan tu hensem tak?
ish.

comel kot.
ramai kata dia babyface.
aww~

wakaka.

pisey said...

to jo.

kau pergi lah tengok blog dia.
tu dia ada tu.

dia sengal.

pisey said...

to azrul.

mu nop gop ko jero?
haha.

aku ada cakap ngan kamu ka encik azrul.time kem.haha.kita satu grup kot.kah3

sharamli said...

aik...amek subjek MP?
hu3..sgt xska...kena menghafal....kui3

penaberkala said...

fuh abu raihan jadi headline post?hak3

acap said...

woah.
scandel oh?
hahah

pisey said...

to sharamli.

haha.
banyak amat kena hafal ni.

agh,

pisey said...

to penaberkala.

haha.
sebab dia ngokngek

pisey said...

to acap.

oh.
ini bukan.
kalau skandal mestilah dekat dengan saya.
abu duduk jauh
dia di utp perak sana.

haha.
ini seorang kawan yang keabuan.

oranglidi said...

utp?

xkenal.

seKut taWar said...

akU mcm kenal saPo abu tu...
dlu dia 1 skol ngan skali ngan fahmi baihaqi deyh?

Wan Pai said...

pilih2..pilih yg terbaek.. :)

pisey said...

to oranglidi.

haha.
upt tuh.
cari jangan x cari.

pisey said...

to pai.

haha.
gi doh pun.

=)
lenguh tangan aku dukung

pisey said...

to abe sekut kito

hom
haha
aku pun sor sekoloh nge fahmi baihaqi lah!

kacak ouh.
hak3

abu raihan said...

hom..aku skolah ngan fahmi baihaqi maso sekolah rendah