im in pain baby

Pain, you just have to ride it out, hope it goes away on its own, hope the wound that caused it heals. There are no solutions, no easy answers, you just breath deep and wait for it to subside. Most of the time pain can be managed but sometimes the pain gets you where you least expect it. Hits way below the belt and doesn't let up. Pain, you just have to fight through, because the truth is you can't outrun it and life always makes more.

- Meredith Grey, Grey's Anatomy.

aku sedar aku sedang diuji kuat. diuji secara fizikal? atau dalaman pun aku tak reti nak cakap. serius. aku banyak fikir mati. maksud aku, meninggalkan dunia kebelakangan ini.

entah. yang aku tahu, sakit yang aku alami sekarang bukan seperti selalu2. aku harap ia hanya mainan perasaan, minda, jiwa, hati dan limpa, usus bagai berkomplot dengan perut dan urat2 supaya aku merasa sakit macam nak pengsan.

aktiviti vomiting hari2 macam suatu aktiviti hidup normal.serius, memang lega bila dah keluarkan jus pahit itu. antara penenang buat penghidap gastrik macam aku. mungkin aku sudah jadi separa normal. sebab itu ia normal untuk seorang separa normal. ah.

ini semua kisah sebulan lalu. aku sekarang home sweet home bergumpal macam gula2 kapas saja bergolek senang dengan keadaan banyak hujan yang suka buat aku merenung jauh ni. tiba2 macam nak counting days berapa lama lagi aku boleh hidup. mengarut.

aku kalau boleh. nak ada kerjaya. nak ada suami. nak ada anak. dan jika selepas itu nak datang penyakit kronik pun. yang tiba2 tahu hanya ada 5-6 bulan saja begitu. aku yakin dan aku mahu aku sudah cukup kuat untuk mengharungi sakit itu. dan bersedia sebaik mungkin untuk menghadap mati.

i need someone yang aku boleh ponder with all the time and are there for my stupid rambles, all my ugly thoughts and care about my senses and laugh out loud or just simply smile at my unacceptable jokes or when i make funny faces and all. who listens to every single things i throw out tanpa aku perlu bicara lebih untuk dia faham.

and that someone just accept me the way i am just the way i like him all the way.

still waiting to ease the pain away. balik dari menonton aksi lembu putus tali, lembu kena sembelih, budak2 berlari2, basuh daging, goreng daging tadi perut aku gila tak seronok. mencucuk2.

tapi ini normal.
dalam ini ada abnormal yang meruntuh.

18 comments:

paraxixth said...

kalau lu ade masalah nak gua dgr.sila kontek gua. tapi sila setkan tarikh dan date. masa dan time sekali ok.

no phone gua gua dah letak kat dalam blog.

gua simpati

hans said...

ko ada masalah apo nih?
story dkt ym gua kalau rajin

chokio_nia said...

Bagus mengingati mati..tp ko wat aku tkot..cte plis..aku tgu emel ko..

suzie said...

weh pesal?

Fatt Chin Choy said...

maksud ko nak kawen ke
suruh ler mak carikan
hehehe

{lumut} said...

pisey,
lame dah x tgo2 kan..huhu..
nape ni weh???
kalau ade pape aku juge sudi mendengar...

bagus jika selalu ingat mati.tanda kita selalu bermuhasabah.

cter la weh.

sharamli said...

kamo0..sakit?

armouris said...

info tentang kebaikan cara sembelih Islam kat sini - Kelebihan Menyembelih Binatang

Zulkarnain Azman said...

Life is just full of surprises and not forgetting full of crap jugak.

Just hang in there and you'll see the two choices right infront of you pretty soon.

pisey said...

to paraxixth.
(ssh gak nk eja nama kau ni)

terima kasih untuk offer tu.

aku oke;
yeagh!

tengoklah aku banyak kredit ke,
aku contact.

takpun aku transfer kredit je.
kau maxis kan?

aha.

pisey said...

to hans.

laptop aku belum beli ah.
haha.
ni laptop umi aku banyk tak boleh nak sapot penggunaan aku.

dah lama x buka ym!

=)
tunggu aaa.
haha.

pisey said...

to ain bebeh <- - wah!

im fine dear.
jgn nakal2.
haha.

sabar.
jap lagi aku emel.
*wink*

haha.

pisey said...

to suzie.

tak tahu juga.
haha.

pisey said...

to fatt.

wakakak.
apa macam kau je faham isi tersurat ni?karangan bm kau mesti selalu A ni.

hhahahaha.

pisey said...

to lumut.

aha.
kau dah balik mesia!

huhu.
mana ole2 aku?
tu je aku nak tanya.
haha.

aku oke.
:)

pisey said...

to sha.

aku kenyang!
banyak makan lembu.

pisey said...

to armouris.

ye!

pisey said...

to zulkarnain.

thank you.
:)

nice thots of urs.