bukan tentang band hujan

tadi keluar main air hujan dengan 2 rakan kacip aku yang kacak bergaya. nak gi kbmall asalnya. end up terkandas bila dah sampai stesen tengah2 bandar bila hujan tiba2 lebat yang amat. haha. dah nama pergi naik bas dan prebet sapu. terpaksa la.

masuk parkson. naik sampai tingkat atas. turun balik. keluar. tak ada apa.

masuk mekdonel. kemain beratur usha2. agak lama la. setelah berdiskusi panjang lebar dan meng'offer' penampar masing2 kepada masing2. blah.

redah hujan. masuk kepsi pulak. order2. naik atas. makan2. burp!

redah hujan lagi. masuk kedai cinta. yang jual barang2 macam riben, manik2 n all tu. apekenama label kedai entah. keluar je dari kedai, hujan gila lebat datang lagi. lepak2 tepi kedai sambil kunyah nips. dan gelak2 sebab kelakar duduk tepi kedai nama cinta. wakakak.

lintas jalan redah hujan nak gi minum kat hayaki. laju diorang tinggal aku belakang lepas aku cakap aku nak belanja. huh.

aku: "mocha ice blended"

lepas 47min (<- -hiperbola ni) akak tu duk tunggu nak ambil order;

jejaka satu: "aaaaa....emmm....hiii....aaa......samolah!"
jejaka dua: "em. bagi tigo lah"

akak ambil order: "limo lah semo ni?"

haha. nasib dia gurau lagi. tapi rasa macam ambil masa gak la dia sediakan order kitorang tuh. padahal takdak customer lain. heh.

kakak aku dah sampai. lepas aku bayar, terus keluar redah hujan lagi. jejaka berdua turut serta. kakak aku jadi driver teksi baru. haha.

masuk je kereta. huh. sejuk.
nak pegang mocha ice blended kat tangan pun kekok semacam jadinya.

kereta kat malaysia bila nak pasang heater?

16 comments:

seKut taWar said...

uje2 pun laye ice blended..huhu

wa xsapa klate agi..tggu masa nk ngarong air banjir...(n.n)

pisey said...

haha.
ujan2 la best tubek.

pagi td ceroh bena.
tubek tgh hari.
kul 3 setat lebat dh.
haha.

gilo molek.

balek la bangat!

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

yang penting dapat mandi hujan...dapatlah jadi kenangan manis main hujan bersama rakan kacip yang kacak bergaya itu

pisey said...

to fird.

haha.
kenangan manis main hujan bersama rakan kacip bergaya.
kah3.

mampus gua diorang baca neh.
agh.

seroja jingga said...

akak suka hujan!

pisey said...

to kak jingga.

saya juga!
amat.

=)

siggplus said...

letak cerek dalam keta..agak2 sejuk pasang..
settle

pisey said...

to sigg.

hah.
gila bernas idea lu.
ni konpem2 lu dah buat banyak kali dah ni kan?

kan?
kalo terjamin nanti gua cuba.

chokio_nia said...

aku ske gak mocha ice blende..huhu

hum..tayah pasang heater ah..sayangi alam sekitar..erk..ade kaitan ke??

Solehah said...

banyak kali gak mkn eh..

oranglidi said...

macam dah komen. tapi apahal wa macam belum komen?


redah hujan memang best... best!!

~0~ said...

ko kena train bebetol...nanti nak duk dlm igloo camne???

Razman said...

dgr lagu2 band hujan wtu hujan xbest pun...

mamai said...

gila la lu slurp mocha ais time ujan

acap said...

uje2 pom behe ice blended.
biso sep demo

Anonymous said...

huh..mmg kakak jadik drebar teksi baruu..tpi..duit teksi xbayar lagi woooo!!!!dh nma jd teksi kene laa bagi upah ker..kepsi ker..kenny rogers jer,,(demand kan..)

along yg comel