diari

oh, ada sedikit selingan rasa sedih juga di sini tika ini. entah. hari-hari makin terasa kosong. tapi tak rasa apa-apa.

nak kata aku hidup terlalu gembira, tak juga. tapi pelik juga mengapa macam dah tak dapat nak gambarkan pelbagai benda sekeliling aku dengan sesempurna mungkin.

lebih seronok untuk berasa sesat. waktu itu otak akan berjalan laju untuk lakukan macam-macam.

mungkin berasa sedikit selesa barangkali dengan waktu sekarang. kerana aku punya rakan2 yang i wont ask anymore for something better than this.

peperiksaan akhir sem sudah tamat. ah, entah apa reaksi ayah bila aku umumkan keputusan aku nanti. ataupun bila posmen datang hantar surat universiti nanti. heh.

dah lama tak merasa 'zapp' tika berdoa menghadap Dia.
aku rindu.

parah betul hidup penuh pura-pura ni.
kadang-kadang dah tak faham perasaan sendiri.

pagi tadi tengok ada misscall number rumah
so aku call back;

aku: ayah, hehe. call adek ye?
ayah: eh, kat mana ni? dah habis kan exam. tak pergi rumah makcik?kakwu?
aku: hee. tak. duk hostel je. mana dan. kemas2 barang budak2 ni sama yang balik awal. lagipun kakwu semua tu kan kerja. adek balek esok btw.
ayah: pukul berapa? mas atau asia?
aku: asia. 9setengah malam.
ayah: ha. oke2.
aku: oke.

aha. ayah bimbang aku merayau ke ayah rindu nak suruh balik cepat?

heh,
cau.

20 comments:

~0~ said...

ayah kau da xsabau nak tgk muka anak dia la tue...selamat bercuti

penaberkala said...

epy holiday pisey!

~@k1 is @utuMn!~ said...

waaa..
bes2
da nk blk kg!
hepi2 oliday cik pisang!

siggplus said...

adek ni kerja nak merayau je..balik rumah cepat

mamai said...

hidup ada pura-pura ker....

Luna said...

aha~ aku rasa bersyukur. walau banyak buat dosa, Dia masih sayang aku. I can't give Him up. He loves me too much. <-- macam tak relevan plak.

aku juga rindu sama rumah buruk aku~

caluk@cencaluk said...

kau dah cuti yer, selamat bercuti

seKut taWar said...

wa nek sani express jerk..huu

pisey said...

to 0.

harap2 la.
ahakz.

pisey said...

to pena.

hepi!!

=)

pisey said...

to aki.

hhehehe.
dah seminggu ekceli abes exam.
wakakak.

baik!
trimas.

moga hepi je oliday saya.

pisey said...

to siggplus.

ayah aku cakap macam tu baik aku stay kl.
huh.

garang!

pisey said...

to mamai.

ada!

pisey said...

to luna.

haha.
kun fayakun.
Dia kata jadi,jadilah.
everything is up to Him.
=)

kdg2 rasa Dia bagi lebih drp apa kita deserve kan?
huhu.

jomla balek.

pisey said...

to caluk.

ah.
nak makan cencaluk lah cuti ni.mana nak cari eh?

dah seminggu cuti.
tapi tak reti2 nak balek.
haha.

pisey said...

to peja.

ho3.
sani ekspress lah!
make napar pokcik bas mu.
haha.

esok male?

chokio_nia said...

ayah ko rindu ko tu...

aku omsik ah..

pisey said...

to ain.

hu.
aku nak balik la ni.
nak peluk haji cob erat2.
nak kiss pipi dia.
hehe.
padahal awal bulan dah jumpa kat klia aritu.aha.

ala ain.
ilek2.
nanti aku pos milo.
nak?
=)

Aku Beskot™ said...

pisey!!..

pisey said...

to beskot.

yer saye.
nape?

nampak saya duk online kat lcct ni?
wakakaka.

agh.
flight delay.