ponder

ingat pagi tadi boleh layan tidur panjang. lagi teruk aku zombie hari ni sebab tidur jam 7plus2 dan bangun jam 940am. bapa saudara aku meninggal pagi tadi. 3days ago, tuk sepupu aku. benda macam ni selalu berkait.

dengan bukan rupa edward cullen, sebab aku macam zombie bukan vampire, bagai nak pitam semasa dalam perjalanan. mata aku pun susah nak buka. bila pejam, sakit kepala. buka, silau gila. ah, baru ingat. aku belum buat cermin mata baru.

lepas berhenti makan nasi sedikit sekejap, kejap saja aku terus oke sedikit. kalau banyak mesti oke banyak. rugi. sesampai, salam orang tu, salam orang ni, tegur situ, senyum sini. aku tak tahu nak buat apa sorang2.

duduk di hujung sebelah kaki jenazah, aku sedekahkan kalimah2 penenang itu berulang kali sampai tekak aku sakit. benar haus. kerana aku sebak. aku ambil keputusan untuk tidak mengucup jenazah. bimbang airmata aku turun deras. parah.

balik kampung tu, ramai saudara2 lama tak jumpa pun ramai. yang tak pernah jumpa first time bersalaman pun ada. yang terkejut tengok aku pun ada seperti;

"hoooh, anok bosu poksu kob la ni dok? besa doh dih. dulu tengok jupo2 keciiik lagi"

niat mahu tidur saja selepas usai bersujud sembah sebaik azan isyak. tiba2 knock2, ayah nak makan mi goreng mamak. comel2 keluar bertiga. umi gelak2 order air bandung i love you. dan ayah order roti pisang tambah. umi kata setiap kali datang wajib ayah order. aha.

kalaulah diorang tahu aku pisang.

btw.
khamis, 26nov2009, 11am plus2. aku akan berada di kbmall. siapa2 tak tahu kbmall apa memang tak kacip. ada reunion kecilan geng bas sekolah mrsm pasir tumboh batch aku. plus nak lawan boling dengan jejaka2. cuti kali ni asyik dengan jejaka2 je. jejaki2 susah keluar sebab hujan. ah, aku terkecuali. jangan tanya kenapa, malas jawab.

dan masih belum tidur ini. kena paksa diri sebab dah tak jadi mengantuk. nak kena hentam aku tak bangun pergi reunion yang sendiri mengepalai.

berkorban sedikit masa, peluang, ruang, dan dotdotdot untuk orang2 tersayang itu sungguh membahagiakan. parah mungkin. tapi external bukan eternal pun.

sebab lama2 internalnya seronok.

16 comments:

Luna said...

aik. tadi aku baca post ad no2. baru nak like no 10 yang berkaitan duit tu. haha!

aku duk umah je cuti, tolong mak buat proposal.

haha!

bosan gila dow. buleh la join men boling hendaknya? hahaha <-- padahal noob men boling

Luna said...

oh. psst!

no 2 pun aku like jugak. double like. ;p

.millalara. said...

slm takziah~

sabariah said...

kalo la ayah tau kamu pisang.. hik3..

si sengal mungkin said...

ko pisang pe??
berangan lebey ek??hahaha
follow n link beb

~0~ said...

sedap bto roti pisang tu...yummy yummy...

mamai said...

pakc,ik pernah sampai kat kbmall tu hahahaha orang kelantan dah tak shopping kat pasar besar lagi ker

sharamli said...

alfatihah..

tw kbmall tu sbb rumet kit0 sebut s0km0..hik3

Ries Lee said...

salam takziah.

hans said...

salam takziah
pi la tidur
rehat2 kan otak
kang blur lagi teruk

Rowena Chasez said...

pisey...
sukenyer..
xprnah lgi komen kt cnie...
1st tym tau...
hee~

papepn,
salam takziah..
jgn laa pksakn dri 2 sgt..
mnja2kn dri anda..
rhat laa scukupnya..
nnti skit plak...

░♥si lampu neon♥░ said...

ahhaahah kb mall tu mane huhu ;(

LORD ZARA 札拉 said...

takziah sayang~

BTW, ku suka order roti pisang juga~

sedap~

chokio_nia said...

haha..roti pisang mang bes..haha

hurm..kb mall tu kat kota bharu la neon..

eh2..aku tolong jwb ne pisey..=)

acap said...

kalau lah bapak ko tau ko pisam.
kompem tak order lagi roti pisam!!

Ftn Fth said...

hehe.
kak pisey tuu
mari dumoh rayo ke3 des des
;)