kerana terlalu berharap

di situ kau pernah ada.
tinggalkan satu lohong yang dalam.
aku sering berlegar,menanti.
mengharap kau di situ di kala terik mentari.
terlalu berharap kau ada hingga buat aku terlopong.
lalu terlena di kala malam.
namun kau tetap tiada di situ.

aku rindu.
*saket*

aku cilok ini kata2 from a blog tahun lalu. aha. so, kat sini nak minta permit sama tuan punya juga jika melintas di sini.

aku rasa ramai yang pernah lalui situasi rasa ini.
itu saja.
=)

dan aku juga.
pada zaman ribena.
keh3

ah,
sekarang pun masih suka minum ribena juga sebenarnya.

tapi apa-apapun
jangan pernah berhenti berharap
dengan harapan itulah kita dapat berhidup
walau seperit mana
walau sekangkang kera cuma

sekian.

nota kaki: tak tahu kenapa tulisan separuh jadi kecil. musykil2, aku mengecil?

14 comments:

acap said...

penantian satu penyeksaan.
T_T

caluk@cencaluk said...

apa yg kau harap tu he he

~yONnE~ said...

hidup hari ini adalah harapan pada semalam hari.
dan hidup esok hari adalah harapan pada hari ini.
dan lusa..?

sharamli said...

layan lagu sheila 0n 7 je la..
berhenti berharap...hu3

jalak lenteng said...

berharap ni bahaya laa..kalu tak dapat ape yg kau harapkan..lagi sakit..adui..

hohoh..pisey

ellenyna said...

jgn berhenti berharap, jgn terlalu berharap :D

oranglidi said...

lame x minum ribena. rase nak minum tebu ais plak. hehe.

beraharap pada Dia.

Ries Lee said...

ribena tak banyak vitamin...

BuLaN iTu aKu said...

tak suka menanti
dan maenahan rindu

Luna said...

aku paling tak suka menaruh harapan.
takut tak kesampaian.
nanti sedih.

mamai said...

tak salah berharap sekurang-kurangnya masih ada harpan

chokio_nia said...

dgr ah lagu berhenti berharap so7..syok woh..hoho

ko mengecik??tayah prasan ah...lol

Aku Beskot™ said...

ak pernah rs..

pisey said...

to semua.

jangan berhenti berharap.
berharap takpe, jgn lebih2.
hidup kena terus walau apa berlaku,
melainkan kau dah hembuskan nafas terakhir.

dalam hidup ni.
macam2 ada.
so,
pandai2 lah kita fikir apa terbaik.

oh.
rasa seperti ini sangat sakit.
huhu.
been there.
left there.

semua yang berhidup.
semua merasa dalam sedar tak sedap.

=)