suatu masa dahulu

suatu masa
aku pernah bilang aku gagah
aku pernah bilang aku kuat

aku pernah bilang 123 sampai 1juta kali
dan berkali-kali
bahawa aku ini ada perasaan
aku ini ada hati
aku ini ada otak
aku ini pandai berfikir
aku ini tak bebal
aku ini sangat hebat

suatu masa.
suatu masa dahulu.

tapi kemudian
suatu hari
kata2 itu bagaikan hanya kata2
hilang lembut dibawa angin bayu feminin
tertelan
tiada lagi diluah keras
hanya mampu melihat
merenung
menatap kaku
tiada bunyi lagi

tapi enak juga bila tidak berperasaan
tidak aku tenggelam dalam mana2 dilema
tapi
terbeban juga
bila dikuasai jiwa tak tenteram

nyanyukkah aku?
aku rasa aku ada terhantuk di mana2 ni.
dem.

ah.
macam mana nak hafal nak exam ni?
dah la semalam tak pergi maskara shorties.
huhuhu
gila tak tenteram semalam
nasib lepas ngap twister jap 4am
terus lelap lupa kekesalan

12 comments:

BuLaN iTu aKu said...

hehehe
tension ke nak exam..
rilex la...
slow2 ye yunk

.o r k e d. said...

ni semua gara2 exam fever.haha

acap said...

semalam ujan laa pisam..
hahaha.
tgk bwh bumbung jgk kn?

chokio_nia said...

lah..kuat sgt kot angin tuh..smpi hilang dah sume kate2 tu..weh2..lek la..ko hebat kot..siyes ne..bace ayt bm ko slalu aku nganga je..pastu cbe gak smpi peluh2 nak phm..hebat sungguh ko berpuitis..huuu

sharamli said...

byk ke yg nak kena hafal?
heee

seroja jingga said...

banyak yang tensen minggu ni
minggu exam

oranglidi said...

maskara.

~yONnE~ said...

dude,
sabar.

nak hidup senang,
bukan macam kunyah kacang panggang.

very.very.very gud luck my dearest pise.

n wish to others too.sue n senor.

(n_n)

ween said...

good luck ok,
anda pandai berpuitis ;)

kawie2020 said...

selamat menjawap.. selamat menghafal... selamat berjaya...

iezat n hobbes said...

mengapa semalam anda tidak mahu follow kami?
thx dslr kamu-gamba sumer jahanam..kami tidak reti guna!!haha..

Aku Beskot™ said...

dulu feminin femes woo..
ape tah lagu dia yg meletop tu